Shoqeria eshte nje ndertim artificial, nje mbrojtje ndaj pushtetit te natyres. Pa shoqerine, stuhite do te na vertitnin sa andej kendej neper detin e eger te natyres. Shoqeria eshte nje sistem formash te trasheguara, e cila e pakeson pasivitetin tone poshterues perkundrejt natyres.

Shoqeria eshte nje ndertim artificial, nje mbrojtje ndaj pushtetit te natyres. Pa shoqerine, stuhite do te na vertitnin sa andej kendej neper detin e eger te natyres. Shoqeria eshte nje sistem formash te trasheguara, e cila e pakeson pasivitetin tone poshterues perkundrejt natyres. Ne mund t’i ndryshojme keto forma dalengadale apo papritur por, gjithsesi, nuk ka ndryshim shoqeror qe ta ndryshoje dot natyren. Qeniet njerezore nuk jane me te preferuarat e natyres. Ne nuk jemi tjeter vecese nje prej specieve te shumellojta, ndaj te cilave natyra ushtron pa dallim forcen e saj. Natyra ka nje program te pergjithshem, te cilin mund ta njohim vecse perciptazi.

Shkeputur nga libri “Personae Seksuale: Arti dhe Dekadenca nga Nefertiti deri tek Emily Dickinson”, nga Camille Paglia, perkthyer nga Engjellushe Shqarri, Botimet ISP dhe Maluka

Comments

Popular Posts