Te kerkuarit e lirise nepermjet seksit eshte i destinuar te deshtoje. Ne seks, mbizoterojne impulset dhe ligji i lashte i Natyres. Personae-t seksuale te romances familjare fshihen nga forca e batices se regresionit, levizja e kthyer pas, drejt shperberjes parahistorike, te cilen Ferenzi e identifikon me oqeanin.

Te kerkuarit e lirise nepermjet seksit eshte i destinuar te deshtoje. Ne seks, mbizoterojne impulset dhe ligji i lashte i Natyres. Personae-t seksuale te romances familjare fshihen nga forca e batices se regresionit, levizja e kthyer pas, drejt shperberjes parahistorike, te cilen Ferenzi e identifikon me oqeanin.

Shkeputur nga libri “Personae Seksuale: Arti dhe Dekadenca nga Nefertiti deri tek Emily Dickinson”, nga Camille Paglia, perkthyer nga Engjellushe Shqarri, Botimet ISP dhe Maluka

Comments

Popular Posts