Trendafili nga Cemal Sureya

Ulur tek thelbi i trendafilit qaj

Teksa vdes ne rruge cdo nate
Perpara dhe pertej gjithcka e pandjeshme
Sembim mbi sembimin e erresires qe zvogelohet
Te syve te hareshem me jete
Duart e tua jane ne perkedheljen time ne muzg
Duar pergjithmone te bardha pergjithmone te bardha
Derdhin ne shpirtin tim akuj lemerie
Nje tren per pak kohe ne stacion
Nje burre qe humbi stacionin
Une
Mbi fytyren time ferkoj trendafilin
Te rene te harruar permbi trotuar
Dhe e pres trupin tim brinje pas brinje
Gjakderdhje diten e kjametit
Muzike e cmendur
Lind ne bririn e nje cigani
Trendafili nga Cemal Sureya
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Dhoma VII nga Gazmend Leka

Comments

Popular Posts