Poezia “Dashuri pas dashurie” - Nga Derek Walcott

Do te vije koha kur

Me ngazellim
Do te pershendesesh veten duke ardhur
Ne vete deren tende
Ne vete pasqyren tende
Dhe secili do te buzeqeshe me pershendetjen e tjetrit
Dhe do te thote, ulu ketu
Ha
Do ta duash serish te huajin qe ishte vetevetja jote
Jipi buke
Jipi vere
Ktheja zemren tende vetvetes
Te huajit qe te ka dashur
Gjithe jeten tende, qe ti e ke injoruar
Per dike tjeter, qe te njeh permendesh
Zbriti nga rafti letrat e dashurise
Fotografite, shenimet
Qeroje vete imazhin tend nga pasqyra
Ulu
Bej gosti me jeten tende
Poezia “Dashuri pas dashurie”
Nga Derek Walcott
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts