Poezia “Dera” - Nga Miroslav Holub

Shko dhe hape deren

Ndoshta jashte eshte
Nje peme apo
Nje pyll
Nje kopesht apo
Nje qytet magjik
Shko dhe hape deren
Ndoshta eshte nje qen duke rremuar
Ndoshta do te shohesh nje fytyre
Nje sy apo
Fotografine e nje fotografie
Shko dhe hape deren
Nese eshte nje mjegull
Ajo do te jete e paster
Shko dhe hape deren
Edhe nese eshte vetem
Erresira qe troket
Edhe nese eshte vetem
Era e uritur
Edhe nese aty nuk ka asgje
Shko dhe hape deren
Me e pakta
Do te jete nje farfalle
Poezia “Dera”
Nga Miroslav Holub
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Via @folklorepoetry_apoemfortheday

Comments

Popular Posts