Poezia “Një teh bari” - Nga Brian Patten

TI MË KËRKON NJË POEMË

UNË TË OFROJ NJË TEH BARI Ti thua se nuk mjafton Ti më kërkon një poemë Unë të them se ky teh bari të bën punë AI ËSHTË VESHUR NË BORË Është më i menjëhershëm Se sa çdo imazh i bërë prej meje Ti thua se nuk është një poemë Është një teh bari dhe bar Nuk mjafton Unë të ofroj një teh bari Ti fyhesh Ti thua se është shumë lehtë të ofrosh bar Është absurde Të gjithë mund të ofrojnë një teh bari Ti më kërkon një poemë Dhe kështu unë të shkruaj një tragjedi rreth Se si një teh bari Bëhet gjithnjë edhe më i vështirë për t’u ofruar Dhe se si kur plakesh Një teh bari Bëhet gjithnjë edhe më i vështirë për t’u pranuar Poezia “Një teh bari” Nga Brian Patten Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti Via @folklorepoetry_apoemfortheday Fotografia #jochenlempert #brianpatten #poetry #enkeledasuti

Comments

Popular Posts