Poezia “Pema e plepit” - Nga Paul Celan

Peme plepi, gjethet e tua vezullojne te bardha ne erresire

Floket e time meje nuk u bene kurre te bardha
Re shiu, a u zgjate tek pusi?
Nena ime zebute vajton per te gjithe
Yll i rrumbullaket, ti shkon unaze rreth lakut
Zemra e time meje u lendua nga plumbi
Nena ime e bute nuk mund te kthehet
Poezia “Pema e plepit”
Nga Paul Celan
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Via @folklorepoetry_apoemfortheday

Comments

Popular Posts