Rere dhe shkume, Kahlil Gibran, 1926

Vetem dashuria dhe vdekja ndryshojne gjithcka

Shtepia ime me thote, “Mos me ler, sepse ketu jeton e shkuara jote.”
Dhe rruga me thote, “Eja dhe me ndiq, sepse une jam e ardhmja.”
Dhe une i them te dyjave, shtepise sime dhe rruges, “Une nuk kam as te shkuar dhe as te ardhme. Nese qendroj ketu, ka nje largim ne qendrimin tim; dhe nese largohem ka nje qendrim ne largimin tim.
Vetem dashuria dhe vdekja ndryshojne gjithcka
Rere dhe shkume, Kahlil Gibran, 1926
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts