Posts

Showing posts with the label ARTISTËT QË DUHET TË NJIHNI

Unë mendoj se, qëndrimi se natyra është kaotike dhe se artisti vendos rend në të është një këndvështrim shumë absurd. Gjithçka që ne mund të shpresojmë është që të vendosim pak rend tek vetja jonë. - Willem de Kooning

E bukura dhe arti sipas Agnes Martin

Jeta, 1903, Pablo Picasso

Martesa e Pierrette, 1905, Pablo Picasso

Pablo Picasso me Francoise Gilot dhe me nipin e tij Javier Vilato, ne plazh, Golfe-Juan, ne France, gusht 1948, fotografuar nga Robert Capa

Pablo Picasso me djalin e tij Claude tek Golfe-Juan, gusht 1948, fotografuar nga Robert Capa

Pablo Picasso ne nje Maske Minotauri, Cote D’Azur (Bregu i Fildishte), 1949, Gjon Mili

NJË GUIDË E SHKURTËR E ‘ARTE POVERA’ - Një udhëtim intelektual tërësisht i ndryshëm apo një model intelektual?

Picasso me lulen e futur pas veshit, fotografuar nga Gjon Mili

Pablo Picasso fotografuar nga Robert Capa, 1951

ARTISTËT ME SHIJE...Jean-Michel Basquiat, Yayoi Kusama, Keith Haring, David Hockney, Joseph Beuys, Louise Nevelson, Salvador Dali, Eva & Adele

PIONERËT E EKSPRESIONIZMIT (PJESË E HISTORISË SË PIKTURËS EKSPRESIONISTE) (1880-1930)