Posts

Showing posts with the label BANKSY

“Artistët e këqinj imitojnë, ARTISTËT E MËDHENJ VJEDHIN.” - Banksy

“Stacionet e autobuzëve janë vende shumë më interesante dhe të dobishme për art se muzetë.” - Banksy

“BOTA E ARTIT ËSHTË SHAKAJA MË E MADHE. Ajo është një azil për të mbiprivilegjuarit, ata me pretendime, dhe të dobtit. Dhe arti modern është një turp – kurrë nuk kanë përdorur kaq shumë njerëz, kaq shumë gjëra dhe kaq shumë kohë PËR TË THËNËN KAQ PAK.” - Banksy

“Unë dëshiroja të nxirrja në pah shkatërrimin në Gaza duke publikuar fotografi në faqen time të internetit, por NJERËZIT NË INTERNET SHOHIN VETËM FOTOGRAFI KOTELESH.” - Banksy

“NJË MUR ËSHTË NJË ARMË SHUMË E MADHE. Është një nga gjërat më të këqia me të cilën mund të godasësh dikë.” – Banksy

“ARTI DUHET TË NGUSHËLLOJË TË SHQETËSUARIT dhe të shqetësojë të rehatuarit.” - Banksy

“Krimet më të mëdha në botë nuk kryhen nga njerëzit që thyejnë rregullat, por nga njerëzit që ndjekin rregullat. JANË NJERËZIT QË NDJEKIN RREGULLAT ATA QË HEDHIN BOMBA dhe që masakrojnë fshtrat.” – Banksy

“Thonë se NJERIU VDES DY HERË. Herën e parë kur ndalon së marri frymë dhe herën e dytë, pak më vonë, kur dikush thotë emrin tënd për herë të fundit.” - Banksy

Shqiptaret, mbylljen ne kafaz e kane pasion. Brenda nje dite pastrojne kopshtin zoologjik dhe marrin pjese ne parlament. Te bindur se e verteta eshte liria e humbur, e harrojne luften. - Shkeputur nga romani ‘Atdheu im Torzo’, nga Rexhep Ferri, Onufri, 2019

25 VEPRAT E ARTIT BASHKËKOHOR QË DUHET TË SHIKONI