Posts

Showing posts with the label COSTA GAVRAS

Alexis Zorba: Ti mendon shume. Ky eshte problemi yt. Njerezit e zgjuar dhe bakallet, ata peshojne gjithcka.

Alexis Zorba: Zoti ka nje zemer te madhe, por eshte nje mekat qe ai nuk e fal.

Alexis Zorba: Nese nje grua fle vetem, turp per te gjithe burrat. Filmi ‘Zorba greku’, 1964, regjia Michael Cacoyannis #art #movies #michaelcacoyannis #anthonyquinn #irenepapas #enkeledasuti

Manuel: Ne kemi nje shprehje: “Ariu i uritur nuk vallezon.” - Filmi ‘Z’, 1969, regjia Costa-Gavras