Posts

Showing posts with the label EDVARD MUNCH

Lulja e dashurise, 1896, Edvard Munch

Serish dhe serish, Bertolt Brecht

Përtej nga Octavio Paz

Vërtetësia nga Paul Eluard

Dashnori nga Paul Eluard

Poezia ‘Ora e erret e qenies sime’, Rilke Rainer Maria

Lojtari i zareve nga Mahmoud Darwish

Poezia ‘Kjo dhome dhe cdo gje ne te’ nga Li-Young Lee

E dashur Milena, do te doja qe bota te mbaronte neser. Me pas, une mund te marr trenin tjeter, te vi tek pragu yt ne Vjene, dhe te te thoja: “Eja me mua, Milena. Ne do ta duam njeri-tjetrin pa skrupuj apo frike apo kufizime. Sepse neser eshte fundi i botes. Nga Franz Kafka, Letra per Milenen

Kthehu nga C. P. Cavafy