Posts

Showing posts with the label GERHARD RICHTER

“Nuk ka asnjë kuptim të presësh apo të deklarosh se e ‘BËN TË PADUKSHMEN TË DUKSHME’, apo të PANJOHURËN TË NJOHUR, apo TË PAMENDUESHMEN TË MENDUESHME. Ne mund të nxjerrim konkluzione rreth së padukshmes; ne mund ta marrim si të mirëqenë ekzistencën e saj me siguri relative. Por gjithçka ne mund të përfaqësojmë është një analogji, e cila i përket së padukshmes, por që nuk është e padukshmja.” - Gerhard Richter

“UNË I MJEGULLOJ GJËRAT PËR T’I BËRË TË GJITHA GJËRAT TË RËNDËSISHME DHE TË PARËNDËSISHME NË MËNYRË TË BARABARTË. Unë i mjegulloj gjërat në mënyrë që ato të mos duken artistike, por teknologjike, të rrjedhshme, dhe të përsosura. Unë i mjegulloj gjërat për t’i bërë të gjitha gjërat që të përshtaten me njëra-tjetrën. NDOSHTA I MJEGLLOJ EDHE NGA TEPRIA E MADHE E INFORMACIONIT TË PANEVOJSHËM.” - Gerhard Richter

“PIKTURAT E MIA JANË MË TË MENÇURA SE UNË.” - Gerhard Richter

“TË FLASËSH RRETH PIKTURAVE ËSHTË JO VETËM E VËSHTIRË, POR NDOSHTA EDHE E PAKUPTIMTË. Ju mund të shprehni në fjalë vetëm atë çka mund të shprehet në fjalë – ATË QË MUND TË KOMUNIKOHET ME GJUHË. Piktura s’ka të bëjë fare me këtë.” - Gerhard Richter

“ARTI ËSHTË FORMA MË E LARTË E SHPRESËS.” - Gerhard Richter

Poezia “Heshtjet” - Nga Alejandra Pizarnik

Kur nuk kam bere asgje per nje kohe te gjate, une e filloj gjithmone me gjera te vogla, ne leter. - Gerhard Richter

Eshte e rrezikshme te qendrosh ne vend dhe te presesh qe t’ju vijne idete; idete duhet t’i kerkosh. - Gerhard Richter

Kur bien pemët e mëdha nga Maya Angelou

NJË VEPËR E HERSHME DHE NJË VEPËR E VONË NGA...GERHARD RICHTER

MUMIET E GERHARD RICHTER: ANALIZË KRITIKE E PIKTURAVE-FOTO

10 ARTISTËT ABSTRAKT QË DUHET TË NJIHNI