Posts

Showing posts with the label GIORGOS SEFERIS

Poezia “Rraketa” - George Seferis

Poezia “Hena e dites” - Nga George Seferis

Poezia “Interval gezimi” - Nga George Seferis

Ne kujtim, GEORGE SEFERIS

Erotikos logos nga Jorgo Seferis

Mos me pyesni se kush me ka influencuar. Nje luan perbehet nga te gjitha brinjet qe ka tretur, dhe une kam lexuar gjithe jeten time. - Nga Giorgos Seferis

Sot nuk dua te jem asgje; neser, shohim e bejme. - Nga Giorgos Seferis

Engjejt vrapojne lakuriq ne venat e mia. - Nga Giorgos Seferis

Nuk dua asgje me shume sesa te flas thjesht Te jem i bekuar me kete hijeshi - Nga Giorgos Seferis

Te pashe me te gjithe driten dhe te gjithe erresiren qe kam. - Nga Giorgos Seferis

Per te thene ate qe deshiron te thuash, duhet te krijosh nje gjuhe dhe ta ushqesh ate per vite me ate qe ke dashuruar, me ate qe ke humbur dhe me ate qe nuk do ta gjesh me kurre. - Nga Giorgos Seferis