Posts

Showing posts with the label GUSTAV KLIMT

Klimt tundi ngadale koken e tij te bukur dhe iu pergjigj vetem me nje fjale: 'Austria.'

Portret i Gertrud Loew, Gustav Klimt

Gustave Klimt, Peme dardhe, 1903

Si ndodhte qe bota futej ne sy? Si nuk pelciste njeriu nga gjithe kjo mase e madhe drite, hapesire dhe ngjyrash qe derdheshin pa pushim ne te, nepermjet syve? - Shkeputur nga romani ‘Kronike ne gur’, 1964, nga Ismail Kadare, Onufri.

Shpresa thotë nga Antonio Machado

Une di se si te dashuroj nga Anna Akhmatova

Veshtrimi nga Sara Teasdale

Kenge per aktin e fundit nga Louise Bogan

Gustave Klimt, Peme dardhe, 1903

ÇFARË E BËN ARTIN KAQ TË ÇMUESHËM? NGA ALASTAIR SOOKE

GUSTAV KLIMT, ARTI MODERN DHE LINDJA E SUKSESIONIT VJENEZ