Posts

Showing posts with the label JOSE SARAMAGO

“Duhet të ketë një qeveri, tha burri i parë i verbër, nuk jam kaq i sigurt, por ka...do të jetë një qeveri e të vërbërve për të drejtuar të verbrit, që do të thotë, asgjëja në përpjekje për të organizaur asgjënë.” – Jose Saramago, Verbëria

Përse jemi verbuar, nuk e di, ndoshta një ditë do ta gjejmë. A do që të të them unë se çfarë mendoj?

Ne jetojme duke pare hije qe levizin dhe besojme se ky eshte realiteti. - Jose Saramago

Cili eshte dallimi kimik ndermjet nje loti trishtimi dhe nje loti gezimi? Nga Jose Saramago

Fragmente mençurie nga Jose Saramago