Posts

Showing posts with the label NGJYRAT

Fotografia, Marco Sanges

Njehere Chagall ka thene: “Une jam blu ashtu sic ishte Rembrandt kaf.”

Ndonjëherë njerëzit mendojnë se unë marr një telajo të bardhë dhe pikturoj një shenjë të zëzë mbi të, por kjo nuk është e vëretëtë. Unë pikturoj të bardhën dhe të zezën dhe e bardha është po aq e rëndësishme. - Nga Franz Kline

‘Ngjyra është obsesioni, gëzimi dhe tortura ime e përditshme.’ – Claude Monet

5 ARTISTËT QË E KONSIDEROJNË TË ZEZËN NJË NGJYRË: Pierre Soulages, Mark Rothko, Jackson Pollock, Richard Serra, Henri Matisse

ARTI & JETA SIPAS AUGUSTE MACKE

SI U KTHYE NGJYRA ROZË NË NJË NGJYRË PËR VAJZAT?

TË KUPTOJMË TEORINË E NGJYRAVE

YVES KLEIN: SUNDIMTARI I QIELLIT! Kush ishte artisti që luante me zjarrin?